Primăria Miercurea-Ciuc a atribuit contractul privind executarea lucrărilor pentru reabilitarea Autogării din Miercurea-Ciuc. Contractul este împărțit pe 2 loturi. Din cele 2 loturi, doar lotul 1 a fost atribuit și face referire la reabilitarea Autogării, adică a platformei betonată. În cadrul lotului 1 se vor reamenaja peroanele Autogării și se va reamenaja clădirea Autogării. Prin reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea clădirii se dorește aducerea spațiului existent la standardele actuale de funcționare. Sistematizarea și reamenajarea incintei va conduce la optimizarea traficului și a fluxurilor ce vor deservi ansamblul.

Terenul și construcțiile sunt situate în Municipiul Miercurea-Ciuc pe Str. Brașovului Nr.3.  Terenul are o suprafață totală de 8346 mp și pe acesta este construită o Autogară cu un regim de înălțime P+2 cu o suprafață de 795 mp. Mai este un teren cu o suprafață de 45 mp liber de construcții.

Lucrările se vor realiza datorită unui proiect ce face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului contribuind la îmbunătățirea semnificativă a calității transportului în comun. În cadrul acestui contract se vor efectua lucrări pentru renovarea interioară și exterioară a clădirii, iar spațiul va funcționa ca o autogară unde autobuzele nu vor staționa pe timpul nopții.

Vor exista locuri de plecare și de sosire, unde autobuzele vor putea să preia pasagerii și își vor putea continua călătoria. Suprafața actuală a autogării va fi împărțită în două realizându-se o zonă destinată autobuzelor transportului local, unde va fi punctul final de linie, iar cealală zonă va fi destinată autobuzelor ce efectuează transporturi urbane sau periurbane, unde va fi un punct de trecere. În același timp, va fi realizată o zonă separată pentru cursele internaționale, dar și o zonă de tranzit pentru autobuzele care trec prin oraș. În fața gării dinspre strada Brașovului se vor amenaja parcări pentru clienți și taximetriști.

Cine se va ocupa de reabilitare

Contractul a fost atribuit asocierii dintre companiile Niliten Construcții, OVI Arhitecture&Engineering și OVI Construction&Real Estate. Niliten Construcții are sediul în Sectorul 1 din București. Firma a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei și un profit de 446 de mii de lei. Compania are doar 2 angajați. Asociații companiei sunt Urbamed Infraesructuas SL, o societate care funcționează în Spania, Valencia, reprezentată de administratorul Tatay Noguera Antonio, iar celălalt asociat este Vicente Cotino Escriba.

OVI Arhitecture&Engineering are sediul într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei. Compania a înregistrat în anul 2020 o cifră de afaceri de 16,2 milioane de lei și un profit de 4,3 milioane de lei. Firma are 30 de angajați. Asociații companiei sunt Dumitru Ovidiu Ioan și Dumitru Raluca Ioana, iar administratorul companiei este Tuta Cezar Constantin. OVI Construction&Real Estate are sediul în județul Ilfov, sat Dragomirești-Vale. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane de lei și o pierdere de 623 de mii de lei. Firma are 39 de angajați. Administratorul firmei este Dumitru Ovidiu Ioan.

Valoarea totală a investiției este de 9,1 milioane de lei, fără TVA, adică 1,8 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiectului este făcută din Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Durata contractului este de 12 luni. Perioada de garanție a lucrărilor este de 3 ani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *