Se scurtează vacanța de iarnă a elevilor. Aceasta este soluția găsită de ministrul educației pentru a compensa cele două săptămâni de vacanță forțată acordată elevilor din ciclurile gimnaziale și liceale din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID.

Se scurtează vacanța de iarnă. Elevii de gimnaziu și liceu la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest mod se va recuperara cele două săptămâni de școală din vacanța introdusă în perioada 25 octombrie-5 noiembrie, a precizat el la B1TV.

Este o cerere a Consiliului Național al Elevilor. Am avut consultări cu privire la varianta optimă de a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară.

Din consultări, din solicitarea Consiliului a ieșit această soluție. Va face obiectul unui ordin de ministru pentru modificarea structurii anului școalr, care se va semna pe 5 noiembrie, când vom avea o situație certă din perspectivă epidemiologică și nu supoziții, așa cum avem în acest moment. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță, pentru gimnaziu și liceu, școala, conform propunerii Consiliului Național al Elevilor, agreat de Ministerul Educației, poate începe de 3 ianuarie și semestrul întâi se poate finaliza, vineri, 14 ianuarie.

Pentru copiii din grădinițe și elevii din învățământul primar, pentru că au doar o săptămână de vacanță suplimentară nu este nevoie să înceapă școala pe 3 ianuarie, ei vor putea începe pe data de 10 ianuarie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *