Sebastian Burduja a demisionat de la Ministerul Finanțelor pentru a prelua mandatul de deputat

Sebastian Burduja a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, printr-o decizie a prim-ministrului interimar Nicolae Ciucă publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului interimar, Cristina-Daria Buzaşu-Enache a fost eliberată, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Sebastian Burduja a intrat în Parlament, fiind pe un loc eligibil pe lista PNL la Camera Deputaților.

“Sunt onorat sa încep de luni mandatul de deputat în Parlamentul României, din partea Partidului Național Liberal. Am primit astăzi certificatul constatator de la Biroul Electoral al Circumscripției 42 – București, în care am fost ales. Mulțumesc din suflet tuturor bucureștenilor care mi-au acordat votul și încrederea. Nu vă voi dezamăgi.Poziția de deputat în Parlamentul României este incompatibilă cu poziția mea actuală de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice. Astfel, mi-am depus demisia la premierul României, ca gest de normalitate, pentru că luni îmi voi prelua mandatul în Parlament. Aș mai fi putut rămâne maxim 15 zile, dar nu mi s-a părut normal sa încasez două salarii și nici să ocup două demnități incompatibile, fie și pentru o scurtă perioadă”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

„A fost un an extrem de interesant, pentru care voi rămâne întotdeauna mândru și recunoscător. Sunt, de asemenea, onorat că am făcut parte din acest Guvern și le mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, și Ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pentru încredere și pentru tot ce am construit împreună, alături de oamenii extraordinari din minister și din guvern”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *