Președintele ANPC, Horia Constantinescu a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre alertele alimentare înainte de sărbători.

Este alertă alimentară, după ce Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a descoperit în magazine carne de pui contaminată cu salmonella.

Inspectorii au retras carnea de la vânzare și sfătuiesc clienții care au cumpărat deja produsul să nu-l consume și să-l returneze.

„Colegii din structurile sanitar-veterinare sunt cei care verifică din perspectiva contaminării pentru că urmăresc lanțul de la producător până la raft.

Nu de puține ori am tras un semnal de alarmă în sensul în care am propus ca cele două instituții să desfășoare permanent acțiuni în comun, tocmai pentru a transmite un mesaj de fermitate.

Este lăudabilă acțiunea colegilor din structurile sanitar-veterinare pentru că transmit un mesaj producătorilor ce cred că pot inunda piața cu produse neconforme.

În ultima vreme se cam profită de situația financiară a consumatorului român, dar este momentul să înțelegem că nu întotdeauna un preț mic este și sigur.

Sfatul meu pentru consumatori este să cumpere din locuri autorizate și condiții de păstrare despre care știm că sunt sigure și nu reprezintă un pericol”, a spus președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *