Senatorul Teodor Meleșcanu a ajuns la partidul lui Dan Voiculescu
Actualitate

Senatorul Teodor Meleșcanu s-a făcut umanist, după ce a fost socialist și social democrat

Senatorul Teodor Meleșcanu a ajuns la partidul fondat de către Dan Voiculescu. Fostul șef al SIE, care a trecut aproape prin toată partea stângă a eșicherului politic, s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste considerând că se identifică acum cu ideologia proprie.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect.”, a spus Teodor Meleşcanu, conform unui comunicat al PP-USL.

În vârstă de 79 de ani, Meleşcanu a fost ministru al Apărării, ministru de Externe, şef al SIE. Membru PDSR, şi senator până în 1997, când a format Partidul Alianţa pentru România, arată PsNews.

În 2002 a devenit membru PNL în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni,fiind ales vicepreşedinte. În 2004 a fost ales senator din partea Alianţei DA. Ulterior a devenit membru ALDE, de unde a fost exclus după ce a acceptat nominalizarea pentru preşedinţia Senatului din partea PSD. Senatorul Teodor Meleșcanu s-a înscris în octombrie 2019 în Partidul Forţa Naţională, căruia i-a devenit preşedinte.

Related posts

Simion Dan Călina

George Dumitrescu

Leave a Comment