silviu predoiu
silviu predoiu

Silviu Predoiu, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe, a vorbit în cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3, despre jocurile politice și raporturile de putere din coaliția de guvernare și din cele mai mari partide politice din România, PNL și PSD.

„Domnul Cîțu nu mai este o sursă de putere reală în PNL. Elementul definitoriu al PNL-ului astăzi este submisivitatea în raport cu președintele Iohannis. Partidul este controlat de domnul președinte Iohannis. PNL-ul a ajuns partidul derogărilor”, susține Silviu Predoiu.

„Domnul Iohannis a venit cu derogare și a ajuns prim-vicepreședinte cu derogare și președinte cu derogare. Domnul Cîțu a intrat cu derogare, a ajuns președinte de partid cu derogare. Domnul Rareș Bogdan a ajuns cu derogare. Domnul Ciucă a fost ales cu derogare. Nu e mai simplu să vii pe ușa din dos? De ce să mă chinui să fac afișe. De ce să particip la mitinguri? Mă angajez undeva în altă parte, creez un context favorabil”, susține fostul director adjunct SIE, Silviu Predoiu.

Întrebat dacă Florin Cîțu este un risc pentru coaliția aflată la guvernare, Silviu Predoiu a răspuns:

„Eu nu cred în temeinicia acestei coaliții, mi-aș dori să cred. Nu am argumente să cred în ea. Domnul Cîțu nu este un risc, deja poate fi ignorat. Am impresia că este ignorat de toți.”

„Cum vă explicați că după o ședință de coaliție se iese cu un discurs de la ședință, iar domnul Cîțu are altă opinie?”, a mai fost întrebat fostul director adjunct SIE, Silviu Predoiu.

„Domnul Cîțu este o persoană foarte neconvențională. E foarte greu de ținut în niște limite. Dumnealui își asumă foarte multe libertăți. Cred că nu se simte obligat în niciun fel de un angajament al președintelui. Deocamdată a acceptat compromisul acesta. Sunt convins că nu i-a fost ușor. Nu uitați că ultimele lui cuvinte la congresul din septembrie au fost angajamentul că niciodată cât dumnealui va fi președintele PNL nu se va face o cooperare cu PSD-ul”, spune Silviu Predoiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *