Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu
Metrorex va avea un nou Consiliu de Administrație, care va selecta un nou manager, a declarat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a amintit că cinci companii din subordinea Ministerului Transporturilor urmează să își schimbe conducerea.

„Metrorexul va avea în câteva zile un nou Consiliu de Administraţie selectat prin 109 (Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) care va selecta un viitor manager. Managerul va trebui să se înscrie în ţintele propuse”, a spus Grindeanu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea actualului director general al companiei, Mariana Miclăuş.

El a precizat că, în ceea ce priveşte Consiliile de Administraţie ale companiilor CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, ordinul de numire va fi semnat în următoarele zile.

„Pentru cele cinci Consilii de Administraţie, respectiv CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, în zilele următoare voi da ordinul de ministru şi ordinul de numire prin care se vor constitui aceste Consilii de Administraţie. Procedura este 99% finalizată. Vrem ca, aşa cum spune legea, prin 109 aceste Consilii de Administraţie să-şi desfăşoare activitatea pe durata de patru ani, să intre în tot ce ţine de guvernanţă corporativă. Au fost externalizate aceste lucruri. Noi am avut un contract cu o firmă care a ţinut toate interviurile, tot ceea ce ţine de selecţiile conform Legii 109”, a explicat şeful de la Transporturi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *