Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, despre testare
Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, despre testare

Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, a clarificat că nu se va efectua o testare în masă a elevilor pentru depistarea consumului de droguri în școli. În schimb, o comisie va decide cu privire la elevii care urmează să fie supuși testelor, cu acordul părinților sau, în cazul elevilor majori, cu acordul acestora.

Nu se pune problema unei testări în masă. Ştim cu toţii prin ce am trecut în perioada Covid cu testarea pentru copii, ştim şi rezistenţa din partea sistemului şi nu ne propunem să facem aşa ceva. La acest moment e o idee de lucru pe masa ministerelor implicate” a explicat oficialul

Sorin Ion a subliniat importanța respectării confidențialității în ceea ce privește testele pentru consumul de droguri. Aceste teste ar urma să fie efectuate cu acordul părinților pentru elevii minori sau cu acordul elevului major.

Vorbim despre o eventuală testare în condiţii de confidenţialitate, în condiţii de acord al părinţilor elevilor minori sau acordul elevului major pentru că la acest moment nu cred că se pune problema unei testări forţate. Asta este exclus. Suntem la început de drum cu discuţia despre testările în şcoli. Nu va fi reglementată prin Planul naţional comun de acţiune, ci prin acte normative cum ar fi ordin comun al ministerelor implicate”, a declarat Sorin Ion, citat de B1TV.

Secretarul de stat a precizat că nu se va recurge la testarea forțată a elevilor. Aceasta este o abordare exclusă și nu va face parte din planurile Ministerului Educației.

Cu privire la alegerea elevilor care vor fi testați, Sorin Ion a explicat că decizia va fi luată colectiv, prin intermediul unei comisii. Aceasta va include persoane din diferite domenii de interes, iar decizia va fi stabilită în mod colectiv.

Sorin Ion a subliniat că este important ca toată lumea să conștientizeze gravitatea problemei consumului de droguri în școli și să contribuie la monitorizarea și reducerea acesteia. În loc să ascundă aceste probleme, este esențial să se lucreze împreună pentru soluționarea lor.

Planurile pentru testarea elevilor pentru consumul de droguri în școli vor respecta principiul confidențialității și nu vor implica testări forțate. Deciziile cu privire la elevii care vor fi supuși testelor vor fi luate colectiv, cu implicarea unor comisii care includ actori din diferite domenii de interes. Este important să se conștientizeze gravitatea problemei consumului de droguri în școli și să se contribuie la soluționarea acesteia.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *