Spania refuză planul Comisiei Europene de reducere a consumului
Spania refuză planul Comisiei Europene de reducere a consumului

Spania refuză planul Comisiei Europene de reducere a consumului de gaze cu cel puțin 15%. Guvernul din Spania a transmis că nu este de acord cu această măsură dorită de executivul european pentru toate statele membre, pe care o consideră nici „justă” şi nici „eficientă”.

„Spania nu sprijină această propunere”, a spus ministrul spaniol pentru tranziţia ecologică, Teresa Ribera, într-o conferinţă de presă.

Spania se opune fățiș planului UE pentru reducerea consumului de gaze. „Ne vom opune impunerii unor obligaţiilor care depăşesc, ca eforturi, ceea ni se potriveşte”, a asigurat ea, potrivit AFP, relatează B1TV.

Comisia Europeană a cerut miercuri statelor membre UE reducerea cererii de gaze înainte de venirea iernii și până în martie anul viitor. Executivul de la Bruxelles va publica miercuri planuri privind modul în care cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene pot reduce consumul de gaze, în condiţiile în care Europa se se pregătește pentru posibile reduceri suplimentare ale fluxurilor de gaze ruseşti.

Planul ar propune o ţintă voluntară pentru toate ţările UE de a-şi reduce cererea de gaze în următoarele opt luni, din august până în martie 2023.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *