Spectacolele test la care oamenii au participat fără mască, un succes
Spectacolele test la care oamenii au participat fără mască, un succes

Spectacolele test la care oamenii au participat fără mască pentru evaluarea riscurilor de infectare cu coronavirus au fost un succes. O singură persoană din aproximativ 1.300 s-a infectat, iar ministrul culturii spune că este posibil să fi luat virusul din altă parte, pentru că a fost declarată pozitivă în urma unui test rapid la o distanță de opt zile.

O singură persoană a fost testată pozitiv cu coronavirus în urma participării la evenimentele-pilot culturale care au avut loc la București și la Cluj-Napoca, a precizat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-o intervenție la B1TV. Este însă la fel de probabil ca infectarea acestei persoane să nu fi survenit la spectacol.

Spectacolele test, un succes. „Au participat 1.300 de persoane la cele patru evenimente – trei în interior și unul în aer liber. La București am avut trei evenimente – două în interior și unul în aer liber –, la Cluj, unul în interior. În București nu a fost identificat niciun caz, în Cluj-Napoca, o singură persoană a fost depistată pozitiv în urma efectuării unui test rapid în data de 23 mai, asta înseamnă la opt zile după desfășurarea evenimentului. Persoana în cauză era vaccinată cu schema completă de imunizare, cu mai mult de zece zile de la administrarea acesteia. Acest caz unic nu este statistic relevant sau reprezentativ pentru evenimentele-pilot în ansamblu, mai ales că este foarte posibil ca infectarea să se fi produs la o dată ulterioară evenimentului.

Pe recomandările Organizației Mondiale a Sănătății apare intervalul între patru și șase zile, ca termen de care poate fi legată o eventuală infectare de un context sau eveniment”, a explicat ministrul Culturii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *