SRI achiziționează 35 de autospeciale pentru intervenție, în vederea asigurării unui răspuns raspuns eficient și rapid, pe tot teritotiul național, în caz de dezastre. Proiectul are în vedere dezvoltarea capacității de intervenție multi-risc pentru a realiza intervenția într-un mod eficient și rapid. Intervenția realizându-se la nivel național în cazul dezastrelor, provocate inclusiv prin acțiuni deliberate, cu scopul final de a proteja populația și de a limita pierderile vieților omenești, dar și efectele socio-economice și impactul asupra mediului.

Obiectivul principal al achiziției este de a asigura mobilitatea echipelor de intervenție care să poată asigura premisele îndeplinirii funcției de senzor în vederea îndentificării rapide a unor eventuale evenimente care pot conduce la declanșarea unor dezastre.

Valoarea totală a achiziției este de 8,1 milioane de lei, fără TVA, adică 1,6 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea achiziției se face din Fonduri Europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Durata contractului este de 9 luni. 

Cine va furniza autovehiculele și ce cerințe trebuiesc îndeplinite

Contractul a fost atribuit companiei Porsche România, cel mai mare importator auto. Porsche România este o firmă care se ocupă de distribuirea autovehiculelor și de servicii financiare pe piața din România. Aceasta face parte din din grupul Porsche Holding, cel mai mare dealer de autovehicule din Europa.

Autovehiculele achiziționate ca M1 cu destinație specifică activității SRI. Fiecare autovehicul va avea motoare cu o capacitate de minim 190 cai putere, va utiliza ca și carburant motorina, va fi dotat cu transmisie automată și tracțiune integrală, permanentă.

Perioada de garanție a autovehiculelor este de minim 3 ani de la data livrării, în limita a minim 100.000 Km. Pentru caroserie, garanția pentru protecția anticorozivă este de minim 6 ani de la data livrării. Perioada de garanție pentru vopseaua caroseriei este de minim 3 ani. Autovehiculele vor fi livrate noi, vor fi fabricate în ultimele 9 luni la momentul livrării, nu vor prezenta niciun defect ca urmare a proiectului, materialelor, sau manoperei ori oricărei acțiuni sau omisiuni a producătorului și vor funcționa în condiții normale de funcționare

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *