Statuia lui Mihai Viteazul din Sf. Gheorghe a fost vandalizată
Statuia lui Mihai Viteazul din Sf. Gheorghe a fost vandalizată

Statuia lui Mihai Viteazul din Sf. Gheorghe a fost vandalizată, iar autorii au fost prinși. Sunt patru tineri, care au mâzgălit simboluri ungurești.

Cei patru adolescenți au fost identificați și sunt cercetați de Poliție pentru distrugere, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.

Doi dintre ei sunt bănuiţi că ar fi scris pe Statuia lui Mihai Viteazul “TRIANON 1920” şi ar fi desenat un steag roşu-alb-verde, iar ceilalţi doi că ar fi stat de pază, facilitând profanarea monumentului, relatează Digi24.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la o zi după ce aproape 200 de persoane, majoritatea venite din alte judeţe ale ţării, au sărbătorit în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a condamnat profanarea statuii, considerând-o “acţiune provocatoare” şi a precizat că monumentul a fost curăţat de angajaţii societăţii de salubritate.

Şi conducerea Prefecturii Covasna a condamnat vandalizarea grupului statuar, afirmând că “este un act reprobabil, care nu îşi are locul în Sfântu Gheorghe şi nici în judeţul Covasna”.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul