Ministrul Justiției, Stelian Ion, acuză PNL de lipsă de colegialitate și spune că noile condiții pe care le pun liberalii pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție nu fac decât să amâne decizia finală.

Stelian Ion le propune partenerilor de coaliție să desființeze mai întâi secția specială, lucru cu care Comisia de la Veneția este de acord, iar celelalte condiții să fie discutate în contextul legilor justiției.

„După discuția de ieri din coaliție, legată de eternul subiect al desființării SIIJ, una dintre concluziile pe care le putem trage este că, într-adevăr, proiectului guvernului de desființare a SIIJ îi lipsește ceva: nu atât alte amendamente, cât mai degrabă voința politică reală de a desființa rapid SIIJ”, a scris Stelian Ion marți pe Facebook.

Ministrul Stelian Ion spune că PNL vine cu noi condiții, care vor prelungi și mai mult decizia de desființare a secției speciale.

„Am luat cunoștință ieri, în ședința de coaliție, de noua opinie a colegilor din PNL pe tema desființării SIIJ. Această opinie diferă de cele precedente. Dacă până acum această opinie era în sensul în care PNL era de acord cu desființarea SIIJ oricum ar fi fost ea, în forma guvernului sau cu amendamentul UDMR, acum colegii de coaliție ne spun că sunt de acord cu desființarea SIIJ cu respectarea avizului Comisiei de la Veneția. Vestea pare una bună”, a mai spus Stelian Ion.

„Asta am susținut și noi până acum: trebuie să desființăm SIIJ, cu refacerea competențelor DNA și DIICOT, așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Dar ceea ce adaugă acum discuției colegii din PNL este că se condiționează desființarea SIIJ de rezolvarea concomitentă a problemei mai vechi a numărului mare de plângeri penale pe care justițiabilii nemulțumiți le fac împotriva magistraților. O chestiune amintită în avizul său de către Comisia de la Veneția, fără a fi impusă ca o condiționare pentru desființarea SIIJ. În opinia mea, această problemă poate fi discutată în cadrul mai larg al reformei justiției și al adoptării noilor legi ale justiției”, a spus Stelian Ion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.