Stelian Ion demis. Ministrul justiției a fost remaniat de către premierul Florin Cîțu, în plin scandal cu USR-Plus, partidul din care face parte. Conflictul din coaliție a izbucnit miercuri, după ce Cîțu a pus pe ordinea de zi în guvern programul de finanțare rurală „Anghel Saligny”, pentru care USR-Plus susține că nu a fost consultat.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere pentru Stelian Ion, joi.

Stelian Ion, demis. „Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze, pe nimeni care nu înțelege că noi aici nu vorbim despre primari, ci despre comunități și interesul cetățenilor”, a spus șeful Guvernului. Liderii USR-Plus consideră programul un nou PNDL, mecanism de sifonare a banilor către baronii locali.

Nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplu este desființarea SIIJ care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guverare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze, pe nimeni care nu înțelege că noi aici nu vorbim despre primari, ci despre comunități și interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată.

Doar pentru că colegii noștri din USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie. Biroul politic al PNL a asumat acest proiect, care nu e PNDL 3, ci un proiect pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. E un simbol al modernizării României după 30 de ani.

Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România.

Îmi doresc ca USR PLUS să aibă resposabilitatea de a nu alege ieșirea de la guvernare, așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție e datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși și acest moment, că interesul românilor e mai presus de interesul unui om politic”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută” a declarat Stelian Ion, pe contul său de facebook, după demitere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *