Suedia anunță primele restricții, la nouă luni de la debutul pandemiei
Suedia anunță primele restricții, la nouă luni de la debutul pandemiei

Suedia anunță primele restricții, la nouă luni de la debutul pandemiei de coronavirus. Cunoscută drept țara cu abordarea cea mai liberală a pandemiei, Suedia va impune de abia acum o formă de carantină. Până acum, guvernul suedez nu a făcut decât recomandări, în special pentru persoanele în vârstă, și a mers pe varianta imunizării colective ca mod de combatere a coronavirusului.

Suedia va interzice vânzarea de alcool după ora 22.00 în baruri și restaurante, începând cu 20 noiembrie. Jumătate de oră după, toate localurile se vor închide, potrivit Bloomberg și Digi24.

Suedia anunță primele restricții, la nouă luni de la debutul pandemiei. „Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței.

Recomandările par însă să aibă efect limitat. În ultima săptămână, numărul infectărilor cu coronavirus  a atins un nou record, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări.

Premierul Lofven a declarat că este gata să impună măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă recomandările nu dau rezultate.

În ultimele zece zile, numărul pacienților de la ATI s-a dublat în Suedia.

La sfârșitul lui octombrie, în Suedia se înregistrau zilnic aproape 2.000 de noi infectări cu coronavirus, cel mai mare număr raportat de la începutul pandemiei și până în prezent.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *