Florin Cîțu se crede „Superman” într-un clip publicat de acesta pe Instagram
Florin Cîțu se crede „Superman” într-un clip publicat de acesta pe Instagram

“Superman, ești istorie”. Mesaj tranșant pentru premier. Jurnalista Anca Alexandrescu a anunțat că steaua lui Cîțu a apus.

Realizatoarea emisiunii “Culisele Statului Paralel”, Anca Alexandrescu, și-a început emisiunea cu un mesaj adresat premierului Florin Cîțu. “Ești istorie! Superman ești istorie înainte de 25! Se pare că planurile nu-l mai includ pe d-l Cîțu după 25 septembrie. Moțiunea se va vota și Cîțu nu va mai fi premier. Se pare că serviciile au intrat deja în joc și nu-l mai susțin pe Iohannis.” a declarat aceasta.

Ea vorbește despre înlocuitorii actualului premier. “S-a făcut deja o listă cu trei posibilități de premieri. A ajuns pe masa președintelui“. Aceasta a lăsat să se înțeleagă că una dintre variante este Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

Moțiunea de cenzură, întârziată de PSD și #echipacâștigătoare

Deși moțiunea depusă de USRPLUS și AUR a fost deja citită în Parlament, tabăra de liberali ce-l susțin pe Cîțu au preferat să întârzie votarea acesteia. Aceștia au acuzat că o parte dintre semnăturile moțiunii ar fi false, astfel că Guvernul a atacat moțiunea la Curtea Constituțională. În cadrul Birourilor Politice Reunite, se putea însă vota calendarul moțiunii, respectiv fixa data votării acesteia. Cu toate acestea, PSD și liberalii pro-Cîțu au refuzat să voteze calendarul.

Florin Cîțu speră că prin această amânare nu își va pierde scaunul din fruntea Executivului decât după Congresul Partidului Național Liberal. Influența candidaturii sale este dată doar de poziția de premier. Pierderea acestei poziții i-ar fi redus spre minim șansele, și așa mici, de a câștiga președinția partidului.

Leave a comment

Lasă un răspuns