Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare
Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare
Sorin Oprescu a fost audiat marți timp de șase ore de magistrații eleni, avocații acestuia încercând să explice faptul că fostul primar a avut parte de un proces nedrept în România. Totuși, surpriza a fost prezența unui fost judecător CCR la procesul din Grecia. Acesta a vorbit pentru Sorin Oprescu cu privire la o decizie din 2017 a Curții Constituționale.

Avocații lui Oprescu au pregătit apărarea la cele mai mici detalii. Aceștia au adus, printre argumente, faptul că sentința finală în dosarul fostului primar a fost influențată de un al treilea judecător. Potrivit avocaților, acesta nu ar fi audiat martorii și nici nu ar fi analizat toate probele aflate la dosar.

Surpriza din sala de judecată din Grecia a fost Petre Lăzăroiu, fost judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), scrie EVZ. Acesta a fost prezent la proces de partea lui Sorin Oprescu, vorbindu-le magistraților eleni despre o decizie din 2017. Potrivit acestuia, este vorba despre o decizie cu privire la denunțarea protocoalelor dintre SRI și procurori, prin care se făceau interceptările în dosare, Sorin Oprescu fiind și el interceptat cu tehnica SRI în acest dosar.

Procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu din Grecia se reia marți

Sorin Oprescu ar fi trebuit să primească o condamnare de doar cinci ani și șase luni, potrivit avocaților acestuia. Ei susțin că în cazul fostului primar au fost încălcate prevederile convențiilor internaționale în materie de drept. De asemenea, apărătorii fostului primar susțin că magistrații români au creat acestuia o imagine nereală, de om care iubește luxul și care a făcut avere cu bani luați din mită.

Procesul va fi reluat marți dimineață, când Sorin Oprescu și iubita sa, Adriana Nica, vor fi audiați. Fostul primar s-a întors în arestul preventiv până mâine, când judecătorii eleni ar putea decide dacă va fi eliberat sau rămâne în spatele gratiilor până la finalizarea procesului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *