Suspendarea președintelui Iohannis nu este o prioritate pentru Marcel Ciolacu, în plină criză politică generată de răsturnarea guvernului prin moțiunea de cenzură a PSD. Aceasta a fost adoptată miercuri cu 261 de voturi pentru și 139 de voturi împotrivă. Klaus Iohannis a anunțat consultări cu partidele pentru toată ziua de joi, iar „cel mai probabil” va anunța propunerea s de premier joi seara.

Marcel Ciolacu s-a înțeles cu Victor Ponta pentru o propunere comună, Remus Pricopie, fostul ministru al educației. Dacă aceasta nu va fi acceptată de președintele României, Ciolacu a spus că nu ia în calcul măsuri extreme.

„Nu. Nu iau în calcul această idee”, a spus Marcel Ciolacu, referindu-se la suspendarea președintelui Iohannis.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară la TVR că în acest moment, PSD așteaptă decizia președintelui Iohannis.

„După consultările de la Cotroceni, o să ne strângem în interiorul partidului și începem să luăm decizii. Vom aștepta și decizia președintelui. Să vedem care e, dacă respectă sau nu Constituția”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele Iohannis urmează să aibe o discuție joi la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern.

Âncepând de la ora 12.00 Klaus Iohannis va discuta cu reprezetanții PNL, urmând ca în cursul zilei să aibă consultări și cu reprezetanții PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România, dar și cu grupul minorităților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *