Ludovic Orban
Ludovic Orban

Un pact secret ar fi fost negociat între premierul Ludovic Orban și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Acesta ar fi bătut palma cu Ludovic Orban pe anticipate la schimb cu alegerea primarilor în două tururi, potrivit Știri pe Surse.

Moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece iar scopul este dorit de ambele partide, și anume alegerile anticipate. Mai mult, PSD și-ar fi luat angajamentul ca să nu voteze un alt guvern PNL, iar Ludovic Orban va rămâne premier interimar. Totodată, ambele alegeri, anticipatele și alegerea primarilor într-un singur tur, ar urma să aibă loc pe 21 iunie, arată sursa citată.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, în Parlament, Executivul fiind acuzat că a schimbat regulile jocului în timpul jocului, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, cu doar câteva luni înainte de alegeri. „Matematic avem 323 de voturi”, a anunțat, optimist, Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la România TV, că moțiunea de cenzură nu are „nicio șansă” la ora actuală să fie adoptată și că în aceste condiții, dacă nu se ajunge la anticipate atunci „asta e”.

„După evaluarea mea, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă. Practic, doar PSD și UDMR sprijină, împreună chiar dacă ar venit toți tot nu ar avea numărul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu există prea multe voturi care pot să se adauge. Mai mult decât atât, e greu de presupus că vor fi prezenți toți parlamentarii PSD și UDMR. Astăzi, moțiunea nu are nicio șansa”, a zis Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *