Ludovic Orban
Actualitate

Pactul secret dintre Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, despre anticipate și alegerea primarilor în două tururi

Un pact secret ar fi fost negociat între premierul Ludovic Orban și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Acesta ar fi bătut palma cu Ludovic Orban pe anticipate la schimb cu alegerea primarilor în două tururi, potrivit Știri pe Surse.

Moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece iar scopul este dorit de ambele partide, și anume alegerile anticipate. Mai mult, PSD și-ar fi luat angajamentul ca să nu voteze un alt guvern PNL, iar Ludovic Orban va rămâne premier interimar. Totodată, ambele alegeri, anticipatele și alegerea primarilor într-un singur tur, ar urma să aibă loc pe 21 iunie, arată sursa citată.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, în Parlament, Executivul fiind acuzat că a schimbat regulile jocului în timpul jocului, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, cu doar câteva luni înainte de alegeri. „Matematic avem 323 de voturi”, a anunțat, optimist, Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la România TV, că moțiunea de cenzură nu are „nicio șansă” la ora actuală să fie adoptată și că în aceste condiții, dacă nu se ajunge la anticipate atunci „asta e”.

„După evaluarea mea, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă. Practic, doar PSD și UDMR sprijină, împreună chiar dacă ar venit toți tot nu ar avea numărul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu există prea multe voturi care pot să se adauge. Mai mult decât atât, e greu de presupus că vor fi prezenți toți parlamentarii PSD și UDMR. Astăzi, moțiunea nu are nicio șansa”, a zis Orban.

Related posts

Eliminarea pensiilor speciale va fi discutată în sesiune extraordinară a Parlamentului. Marcel Ciolacu a cedat solicitării PNL

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban promite proiectul de buget pe 2021, care să fie votat însă de următorul Parlament ales pe 6 decembrie

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban va mazili conducerea ONAC. „A fost o rigoare excesivă în procedura achiziției de tablete pentru școlari”

Constantinescu Gabriel

S-au instalat primele rachete Patriot în România. Ludovic Orban spune că cetățenii sunt mai bine apărați

Constantinescu Gabriel

De ce nu a votat ALDE starea de alertă

Alina Angelescu

Dan Barna susține alegerile anticipate și neagă un eventual „blat ” PNL-PSD

Constantinescu Gabriel

1 comment

Suspendarea președintelui Iohannis nu este dorită de Marcel Ciolacu 6 februarie 2020 at 11:51

[…] Nu iau în calcul această idee”, a spus Marcel Ciolacu, referindu-se la suspendarea președintelui […]

Reply

Leave a Comment