Ludovic Orban: „baroni și baroneți roșii” țin România captivă
Actualitate

Ludovic Orban: „baroni și baroneți roșii” țin România captivă

Ludovic Orban a vorbit despre „baroni și baroneți” roșii care țin România captivă. Premierul ăși dorește să aloce bani pentru cercetare în loc să plătească salarii supradimensionate și a recunoscut că Guvernul a luat credite ca să plătească subvenții și salarii „umflate cu pompa”, deși și-ar fi dorit ca banii să ajungă la proiecte pentru dezvoltare economică.

Ludovic Orban a început atacul împotriva baronilor PSD duminică, la Consiliul Naţional al PNL.

Premierul a spus că ar vrea să se ia credite pentru dezvoltarea României, nu pentru salarii ”umflate cu pompa”, arată PsNews.ro.

Orban a vorbit metaforic despre influența Rusiei. Acesta a precizat că de multe ori vântul dinspre Vest „s-a oprit”, iar crivăţul dinspre Est s-a abătut asupra României. Orban nu ar mai vrea să aloce sume uriașe pentru salarii nejustificate, bani care ar fi de folos cercetării și relansării economice.

„Din păcate pentru noi, cercetătorii ajung cu adevărat să facă performanţă atunci când de multe ori decid să plece din ţară pentru că nu poţi la nesfârşit să consideri cercetarea Cenuşăreasa şi nu poţi la nesfârşit să finanţezi salarii şi instituţii şi nu proiecte de cercetare. (…) Românii care au plecat de mult prin ne fac cinste şi nu sunt lăsaţi să plece, li se fac oferte în companiile în care au făcut carieră, au plecat pentru că România e ţinută captivă de tot felul de baroni şi baroneţi roşii care îşi imaginează că instituţiile au fost inventate ca să le producă lor beneficii şi nu pentru cetăţeni”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul a fost obligat să ia împrumuturi, a adăugat Orban.

”Nu noi suntem de vină că am ajuns în situaţia să luăm credite. Mi-aş dori să luăm credite numai pentru proiecte de dezvoltare economică, nu să plătim subvenţii, ajutoare sociale şi salarii umflate cu pompa care sunt plătite unor oameni care nu merită”, a mai afirmat premierul.

Ideile bune trebuie să primească finanțare de la stat, dar numai în domeniile de succes ale economiei și nu așa cum a gândit fostul Guvern, a mai spus Orban.

„Trebuie să permitem oricărui român care vrea să deschisă o afacere să găsească un partener în statul român. Trebuie să lansăm nu Start Up Nation pentru pomanageala pe care a gîndit-o PSD. Trebuie să lansăm Start UP Nation în domeniul IT, al cercetării, în domeniul studenţilor şi în domeniile care pot să ne aducă cu adevărat ridicarea economiei româneşti”, a explicat premierul.

”Să ştiţi că visez frumos şi ţin minte visele. Visele nu sunt doar despre mine. Au fost despre PNL şi mai ales sunt despre România, ţara pe care o iubim, despre fiecare român căruia vrem să-i dăm o şansă de a se realiza în ţara lui. Nu mă mulţumesc să trăiesc în lumea visului şi mă încăpăţânez – atât cât pot eu şi echipa mea – să ducem România în direcţia bună”, a concluzionat Ludovic Orban.

Related posts

Klaus Iohannis sfătuiește pensionarii să verifice talonul. PSD a afirmat „cu nesimțire” că au fost tăiate, dar în realitate au crescut cu 14%

Constantinescu Gabriel

Valentina Simona Butacu

Andreea Cristescu

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Președintele Klaus Iohannis a explicat de ce

Constantinescu Gabriel

Mihai Coandă

Mircea Azar

Somajul tehnic va fi plătit la 75%. Ce alte măsuri a mai luat Guvernul în epidemia de coronavirus

Codrin Ștefănescu, atac la liderii locali ai PSD. Sunt „lași și nerecunoscători”

2 comments

Pact secret Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, despre anticipate și primari 3 februarie 2020 at 12:34

[…] Ludovic Orban: „baroni și baroneți roșii” țin… […]

Reply
Ludovic Orban: „Sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea” 5 februarie 2020 at 14:12

[…] Ludovic Orban a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului, miercuri, la dezbaterea moțiunii de cenzură inițiate de PSD împotriva Guvernului, după ce Executivul a adoptat ordonanța de urgență care permite alegerea primarilor în două tururi. […]

Reply

Leave a Comment