Image default
Actualitate

Tăierea indemnizațiilor demnitarilor în criza coronavirusului, analizată de Guvern. Se discută și eliminarea pensiilor speciale

Tăierea indemnizațiilor demnitarilor este analizată vineri de guvern iar cifra la care s-ar fi oprit pentru contribuția individuală a fiecărui politician sau deținător al unei poziții de conducere în administrație este de 25% din indemnizația primită. Banii ar urma să ajungă într-un fond care să fie folosit în lupta împotriva coronavirusului, iar până acum unii politicieni au făcut deja donații benevole.

Guvernul Orban a decis deja trimiterea în șomaj tehnic prin rotație, pentru jumătate de lună, a bugetarilor care nu lucrează în domenii esențiale de luptă împotriva coronavirusului, urmând ca aceștia să primească 75% din salariu.

Intenția actului normativ discutat vineri de Guvern este de a arăta că și demnitarii dau dovadă de solidaritate în această perioadă și își reduc veniturile, arată PsNews. Mai mult, PNL pregăteşte şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, fie prin lege, fie prin ordonanţă de urgenţă, arată sursa citată

„Să găsiţi o măsură de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică şi pentru noi”, a spus premierul despre tăierea indemnizațiilor.

Miercuri seară, atât premierul Ludovic Orban, cât şi ministrul Muncii Violeta Alexandru au declarat că se pregăteşte o ordonanţă privind şomajul tehnic în instituţiile publice. Bugetarii vor beneficia de 75% din salariul brut de încadrare – pornind de la valoarea superioară de 16.600 de lei pentru funcții de conducere (cum este cazul președintelui ANAF) și 5.000-6.000 (pentru un inspector al Fiscului – având posibilitatea de a lucra, prin rotaţie.

Aleșii PSD au donat jumătate din indemnizație

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat la finalul lunii martie că toți parlamentarii social-democrați vor dona 50% din indemnizație pentru susținerea spitalelor.

Surse din partid susțin că aproape 95% dintre deputații și senatorii PSD au respectat indicația venită de la centru. În urma acestei decizii, s-au adunat aproape 450.000 de lei, iar aproape 200.000 de lei au fost donați direct către spitale.

Printre deputații care au donat sume mai mari decât indemnizația se numără Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor – 25.000 de lei și Daniel Suciu – 10.000 de lei.

Related posts

Alexandru Rafila, critici pentru Nelu Tătaru. „Domnul ministru nu trebuie să meargă la vizite de lucru”

Constantinescu Gabriel

Tragediile din Italia și Spania se pot repeta în România, spune Nelu Tătaru. Dacă însă populația respectă regulile, într-o săptămână se așteaptă o scădere a numărului de infectări cu coronavirus

Copil infectat cu coronavirus, la reanimare în Spitalul Gomoiu. Are toate organele inflamate

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment