Tăriceanu, gata să pornească moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Ce trebuie să evite Executivul
Tăriceanu, gata să pornească moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Ce trebuie să evite Executivul

Una dintre cele mai afectate companii din România își reia activitatea. Uzina Dacia va relua producția în două faze: pe 21 aprilie și pe 4 mai. Echipele de lucru vor fi alcătuite din angajați care se oferă voluntari să lucreze.

Călin Popescu Tăriceanu spune într-o postare că eforturile celor de la Dacia trebuie sprijinite. Acesta menționează faptul că România alocă o sumă mică Programului Rabla în pentru această perioadă în care oamenii nu mai sunt interesați de cumpărarea mașinilor: „Romania aloca in fiecare an o suma importanta pentru programul de reînnoire a parcului auto (Programul Rabla – cum este cunoscut). În acest an suma este de aproape o jumătate de miliard de lei.” Susține liderul ALDE.

Președintele ALDE propune dublarea sumei: “Solicit guvernului sa dubleze suma pentru Programul Rabla, iar 80% din aceasta suma sa fie dedicata pentru autoturismele fabricate în Romania!”.

Prin această declarație, senatorul aduce din nou în atenția opiniei publice interesele sale în industria auto. Începând din anul 1993 este partener asociat la Automotive Trading Services (importator oficial Citroen în România). Este membru fondator și președinte (1994-1997 și 2001-2003) al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), apoi președinte de onoare (din 2003).

Deși Uzina Dacia își reia activitatea, oficialii spun că trebuie să respectăm distanțarea social în continuare.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul