NGQzMjVmMjM0NzBkMjdmZGIzN2QzNGI0Mw.thumb

Ministrul Mediului Tanczos Barna, lider UDMR, a refuzat marți să comenteze declarațiile rasiste și anti-UE ale premierului maghiar Viktor Orban făcute la Școala de vară de la Băile Tușnad. Tanczos a precizat că a participat la reuniunea de la Tușnad ca invitat. „Au fost discuții separate de celelalte discuții. (…) Am participat ca invitat, pe partea de mediu”, a spus ministrul UDMR.

„Vor reacționea toate persoanele care vor să reacționeze. Nu comentez în niciun fel”, a spus ministrul UDMR, la Digi24, întrebat despre declarațiile premierului maghiar.

La insistența moderatorului, Tanczos Barna a spus că e punctul său de vedere „personal” și că nu comentează și nu dă „sfaturi”. De asemenea, întrebat dacă s-a discutat în coaliție subiectul, acesta a spus că nu a fost la ultima ședință de coaliție care a avut loc luni.

„Nu pot să dau eu sfaturi ministrului (n.red de externe). Nu am fost la ultima ședință de coaliție.  Nu comentez în niciun fel, nu le comentez. Toate persoanele care trebuie să reacționeze vor reacționa”, a spus Tanczos.

Liderul UDMR a precizat că a fost prezent la lucrările Școlii de vară de la Băile Tușnad, dar că „au fost discuții separate de celelalte discuții.”

„Panelurile au fost toate înainte de evenimentul de sâmbătă. N-am putut să reacționez că evenimentul a fost după. Am participat ca invitat, pe partea de mediu. Nu comentez, e punctul meu de vedere personal”, a mai spus ministrul.

Prim-ministrul Ungariei a făcut o serie de declarații controversate la Băile Tușnad. Viktor Orban a spus că strategia UE în Ucriana a eșuat, a criticat dur sprijinul occidental militar pentru Ucraina, poziționându-se ca cel dintâi aliat al Moscovei din cadrul Uniunii Europene și a mai spus că Europa este amenințată de migranți făcând și o serie de declarații rasiste despre „amestecul raselor”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *