Țările baltice ar putea urma invaziei ruse, dacă armata cotropitoare va cuceri Ucraina. Rusia ar putea intra în țările baltice, chiar dacă sunt membre NATO, atrage atenția președintele Sloveniei, Janez Jansa, iar asta ar determina al treilea război mondial.

Pe lista lui Vladimir Putin ar urma statele baltice. De asemenea, de eventuale agresiuni nu vor fi iertate nici Republica Moldova sau Georgia, susține președintele Sloveniei.

Rusia va ataca pentru început țările din jurul Uniunii Europene, care nu au aderat la UE și NATO, iar apoi va fi rândul țărilor baltice, care sunt țări membre NATO. Acolo am avea un conflict serios și posibil începutul celui de-al Treilea Război Mondial”, a declarat Jansa, în presa slovenă, citată de B1TV.

Totodată, președintele Sloveniei are în vedere și un scenariu optimist prin care amenințările îndreptate către țările baltice ar fi înlăturate.

Pe de altă parte, dacă Ucraina rezistă, nu va exista o escaladare și vor avea loc negocieri, motiv pentru care, apărarea Ucrainei este de o importanță crucială pentru Europa și pentru întreaga lume”, a anunțat oficialul sloven.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, menține în permanență legătura cu oficialii europeni. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a avut de curând o discuție cu Zelenski.

Ucraina aparţine Europei. Sunt ca noi şi îi vrem în interiorul Europei. Ei ne împărtășesc valorile. Ei ne apără principiile. Ei sunt cei care vor să aibă o democraţie paşnică, iar Rusia atacă acest lucru. Aşadar, ei merită toată solidaritatea noastră şi o au”, a transmis oficialul european.

Primarul interimar al localității Berdyansk, din Ucraina, a anunțat în dimineața zilei de luni că armata rusă a preluat controlul orașului. Între timp, în presa internațională s-a anunțat prezența a sute de mercenari în Ucraina, aduși pentru a-l lichida pe Vladimir Zelenski.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *