Test nou PCR realizat de specialiștii Comisiei Europene pentru Omicron
Test nou PCR realizat de specialiștii Comisiei Europene pentru Omicron

Test nou PCR realizat de specialiștii Comisiei Europene. Un test nou PCR a fost realizat în laboratoarele experților comisiei, tocmai pentru a detecta varianta Omicron a virusului fără secvențiere. Laboratoarele din țările Uniunii îl pot comanda, au anunțat miercuri reprezentanții Executivului european.

Secvențierea este costisitoare și durează câteva zile.

Această nouă metodă oferă oportunități pentru detectarea mai rapidă și mai ieftină a Omicron și va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE și în întreaga lume. Știința s-a dovedit a fi o componentă esențială în lupta noastră împotriva COVID-19. Sunt recunoscător pentru munca neobosită a tuturor oamenilor de știință în timpul acestei pandemii și nu numai”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabil pentru Centrul Comun de Cercetare, Mariya Gabriel, citat de B1TV.

Test nou PCR realizat de specialiștii Comisiei Europene. Toate laboratoarele îl pot comanda, a precizat CE.

Pentru a continua să luptăm împotriva COVID-19, avem nevoie de cele mai eficiente și actualizate instrumente oferite de știință. Odată cu răspândirea rapidă a mai multor variante transmisibile, cum ar fi Omicron, nevoia de diagnosticare precisă este la fel de importantă ca întotdeauna. Noua metodologie de testare prezentată astăzi de Centrul nostru Comun de Cercetare va ajuta la asigurarea faptului că varianta Omicron este detectată mai rapid și va reduce sarcina asupra capacităților de secvențiere ale statelor membre. Făcând acest lucru, putem obține o mai bună înțelegere a răspândirii Omicron, putem izola cazurile mai eficient și putem reduce presiunea deja semnificativă asupra sistemelor noastre de sănătate”, a declarat și comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Noua metodă PCR s-a dovedit a fi foarte eficientă în testele specifice Omicron efectuate de JRC.

Aceasta înseamnă, în practică, că metoda oferă posibilitatea oricărui laborator care operează tehnologie standard PCR de a identifica varianta Omicron rapid și fără a fi nevoie de secvențierea consumatoare de timp. Reactivul modificat dezvoltat de JRC poate fi comandat de furnizorii obișnuiți ai testului PCR și poate fi implementat rapid. Orice laborator care efectuează astăzi teste PCR se va putea adapta rapid. Această nouă metodă va fi prezentată astăzi statelor membre în cadrul Comitetului pentru securitatea sănătății”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *