Zvastica a apărut la protestul de marți organizat de AUR
Zvastica a apărut la protestul de marți organizat de AUR

Zvastica a apărut la protestul de marți organizat de AUR, iar arborarea semnului fascist s-a lăsat cu o plângere penală. Un protestatar a desenat o svastică cu vopsea chiar pe un steag al Uniunii Europene, iar imaginea a făcut înconjurul lumii. Miercuri, un deputat a depus o plângere penală.

Deputatul Alexandru Muraru a sesizat Parchetul General și Poliția, după ce susținătorii AUR au protestat marți, în fața Palatului Parlamentului, dar și în curtea instituției, împotriva vaccinării și a certificatului pentru COVID-19.

Zvastica a apărut la protestul de marți. Svastica a fost desenată pe steagul UE, steag ce a fost adus în timpul protestului de la Palatul Parlamentului de marți.

Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm.

Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora.

Fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume”, a precizat deputatul Alexandru Muraru, potrivit B1TV.

În calitate de reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, Muraru a decis să sesizeze Parchetul cu privire la situația petrecută în timpul protestelor de la Palatul Parlamentului.

Instituţiile abilitate trebuie să fie ferme şi să lucreze de urgenţă cu celeritate în cercetarea şi sancţionarea unor astfel de fapte antisociale şi ilegale, care produc grave prejudicii de imagine statului român”,a mai precizat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *