Protest AUR la Palatul Parlamentului. Câteva mii de susținători AUR s-au adunat în fața Palatului Parlamentului. Apelul a fost lansat de deputatul George Simion. Protestatarii demonstrează împotriva introducerii certificatului verde.

Participanții la protest, cei mai mulți veniți cu autocare din mai multe județe, se află pe mai multe laturi ale Parlamentului, în încercarea de a încercui clădirea. Membrii și simpatizanții AUR scandează „Libertate” și „Venim peste voi”.

Jandarmeria pregătită pentru asalt

Surse din Jandarmerie susțin că instituția a instituit cel mai mare nivel de alertă în jurul Parlamentului. Jandarmii sunt pregătiți pentru o eventuală încercare de intrare a protestatarilor în Palatul Parlamentului. La protest AUR nu este organizator oficial. Mai multe ONG-uri au solicitat autorizație pentru desfășurarea mitingului.

„Mai multe concedii au fost anulate. Colegi care trebuiau să intre în concediu de odihnă în aceste zile au fost chemați de urgență la unitățile de care aparțineau. S-a luat decizia de a se consemna la bază mai multe unități din jurul Bucureștiului” a declarat pentru Lumea Politică un jandarm care este în dispozitivul de protecție a Parlamentului.

Traficul rutier este blocat în zonă, iar Poliția a mobilizat la rândul său efective importante. O parte din protestatari demonstrează în fața Camerei Deputaților, iar alți oameni s-au strâns la Senat.

Protest AUR în timp ce deputații votează certificatele verzi

Deputații au pe ordinea de zi propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private. (Pl-x 545/2021) este un proiect de lege organică care a fost respinsă de Senat pe 27 octombrie 2021. Camera Deputaților este forul decizional.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *