klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi dimineață o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989, la Troiţa din Piaţa Universităţii.

Klaus Iohannis a ajuns în Piața Universității la ora 8.00.

Președintele a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989 și a depus coroana de flori. Șeful statului nu a făcut declarații.

„Dincolo de neîmplinirile noastre postdecembriste, Revoluția Română va continua să inspire convingeri, să anime generații. Eroii din Decembrie 1989 au aspirat la o Românie democratică, deplin atașată valorilor euro-atlantice, în care fiecare român este ascultat și protejat. Prin apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, a pluralismului, a dreptului de a alege, promovând meritocrația, întărind statul de drept, protejând drepturile minorităților, noi onorăm, de fapt, memoria victimelor Revoluției Române și sacrificiul acestora. Să păstrăm vie memoria victimelor Revoluției Române și să protejăm idealurile câștigate cu prețul sângelui!”, sublinia președintele Klaus Iohannis în 2020.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *