raed arafat
raed arafat

Ludovic Orban a dezvăluit, duminică seara, la Romania TV, că au existat discuții, inclusiv cu Klaus Iohannis, pentru demiterea lui Raed Arafat. Totuşi, fostul lider a PNL a decis să nu-l demită pentru a nu prăbuşi tot sistemul de urgenţă construit de acesta.

Invitat în emisiunea Simonei Gheorghe de la România TV, Ludovic Orban a recunoscut că Arafat are o capacitate de muncă extraordinară, are relaţii foarte bune şi cunoaşte sistemul în profunzime, astfel că demietera lui ar fi fost o greşeală.

„Domnul preşedinte nu mi-a cerut în mod expres demiterea lui Arafat. A existat o discuție cu privire la Arafat. M-am trezit ca premier cu liste de susținere pro-Arafat. Sistemul de urgență este unul bun, dar era controlat de Arafat. Gândiți-vă dacă îl schimbam pe Arafat și începea pandemia. Arafat are mulți prieteni în toate zonele, în zona politică, medicală. Nimeni nu este de neînlocuit. Cunoaşte sistemul în profunzime, are o capacitate de muncă extraordinară. Nu ştie să spună NU, caută soluții pentru orice problemă”, a declarat Ludovic Orban.

„Încercări de presiune pentru a-l demite pe Arafat au fost, dar Arafat e secretar de stat şi demiterea o fac eu. Dacă ne confruntăm cu o situaţie de urgență şi sistemul nu acţionează prompt, atunci toată lumea va spune Orban e de vină”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre achiziţiile făcute de Arafat în pandemie: „Au fost făcute legal”

Fostul prim-ministru a făcut referire, totodată, la dosarele lui Raed Arafat privind achiziţiile făcute în pandemie. Despre acestea, Orban spune că au fost făcute în conformitate cu prevederile legale.

„Un premier are dreptul de a obţine aceste informaţii. Am acces la informări cu privire la toţi oamenii pe care i-am avut în echipă. Achiziţiile au făcute de UNIFARM, Onac. Toate au derulate în confomitate cu prevederile legale din domeniul achiziţiilor”, a adăugat Ludovic Orban.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *