Testarea în masă pentru coronavirus, făcută în București, în fața blocului. Explicațiile lui Adrian Streinu Cercel
Actualitate

Testarea în masă pentru coronavirus, făcută în București, în fața blocului. Explicațiile lui Adrian Streinu Cercel

Testarea în masă pentru coronavirus va începe în București, a anunțat managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel. O parte din locuitorii Bucureștiului vor fi testați chiar în fața locuinței de mai multe echipe de medici, iar subiecții vor fi testați în funcție de numărul cazurilor repartizate în diferite zone ale Capitalei.

13 echipe de medici vor testa 10.000 de bucureșteni, iar testele ar putea începe de săptămâna viitoare, a spus Adrian Streinu Cercel în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o joi cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, primarii de sectoare și reprezentanții Poliției.

Testarea pentru COVID-19 are loc în cadrul unui proiect pilot lansat de Institutul Matei Balş, cu scopul de a reliza o statistică, un studiu, arată PSNews.

Testările vor avea loc în faţa blocului unde oamenii locuiesc. Aceştia vor fi anunţaţi de preşedinţii de asociaţii sau de poliţie când va avea loc testarea.

Cei 10.000 de cetăţeni ai Capitalei vor fi selectaţi din toate grupele de vârstă pentru a avea o imagine clară a răspândirii bolii, respectiv 0-19 ani / 20-44 de ani / 45-64 de ani / 65-79 de ani / +80 de ani.

Mai exact, se aşteaptă ca studiul să arate cu precădere ”nivelul de circulaţie nedetectată, cu identificarea zonelor unde este necesară intervenţia pentru cuparea transmiterii în colectivitate a SARS-CoV-2” a spus Adrian Streinu-Cercel.

Testarea în masă în București. Metodologia de testare prevede atât utilizarea testelor rapide cât şi a celor moleculare de tip PCR.

„Când găsim o persoană pozitivă, carantinăm toată zona respectivă. Pentru că toți sunt potențial infectați cu acest virus. Facem testări și îi luăm pe toți, de sus și până jos, nu ne oprim. Îi punem 14 zile în carantină, timp în care vor primi servicii de suport social, din partea primăriei, presupun, sau cui se va decide, iar noi ne facem treaba de doctori. În ziua a 13-a și a 14-a, vom retesta toate persoanele respective”, a explicat directorul de la Balș.

Related posts

PSD reacție extrem de dură după ce Ludovic Orban a anunțat IZOLAREA conducerii partidului. „PNL, ești o rușine pentru istoria României!”

Medicii nu pot refuza tratarea unui bolnav netestat pentru coronavirus. Ultimele ordine semnate de Raed Arafat

Sondajul coronavirusului. Ce cred românii despre reacția statului în lupta cu amenințarea globală

Marcel Ciolacu cere suspendarea ratelor populației și înghețarea prețurilor la utilități

Constantinescu Gabriel

Carantina totală se aplică în România de miercuri, 25 martie ora 12.00. În ce condiții se poate ieși din casă

Constantinescu Gabriel

Spitalul din Suceava, închis. 52 de medici au fost testați pozitiv la coronavirus. Ce se va întâmpla mai departe

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment