tineri ucraineni filmat club plaja piscina volodimir zelenski 852577 jpg

Un clip video dintr-un club cu plajă şi piscină din Kiev, o bucată de aparentă normalitate într-o ţară lovită de tragedia războiului a stârnit reacţii foarte critice din partea celor de pe reţelele sociale şi a declanşat diverse teorii ale conspiraţiei din partea unor propagandişti.

Aparent lipsiți de griji, la sute de kilometri distanță de realitatea brutală a frontului, mai mulți tineri din Kiev se distrează într-un decor parcă inspirat de un videoclip hip-hop din Florida, potrivit Antena 3 CNN.

Este vorba despre Ibiza Beach Club, care constă dintr-o piscină de 25 metri pe malul Niprului, trei baruri și numeroase șezlonguri întinse sub umbrele, pe o plajă cu nisip fin.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a apărut în spaţiul public cu un mesaj pentru tinerii care se distrează.

“Toată lumea este în război. Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute la luptă. Nu în baruri, nu în cluburi, nu în curse de stradă sau vreun felk de consum ostentativ, ci prin a-i ajuta pe războinici într-un fel anume. Asta ca să nu spun mai multe.

Toată adrenalina ţării, toate emoţiile ţării, toată puterea ţării ar trebuie să fie acolo – în luptele pentru binele statului nostru.

Pentru că binele Ucrainei este principiul-cheie. Pentru altceva sau pentru binele propriu va fi mai târziu, când câştigăm.  Acum este apărare. Acum este război”, a precizat preşedintele Ucrainei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *