Toleranța nu trebuie să existe pentru infractori spune Rareș Bogdan
Toleranța nu trebuie să existe pentru infractori spune Rareș Bogdan

Toleranța nu trebuie să existe pentru infractori, atrage atenția europarlamentarul Rareș Bogdan, după evenimentele violente din ultimele zile, generate de refuzul unor grupuri de persoane de la marginea societății de a se conforma restricțiilor din timpul pandemiei de coronavirus.

Scandalurile violente au avut loc duminică în cartiere locuite de romi din București, Ploiești și Săcele iar Rareș Bogdan atrage atenția că în următoarele 90 de zile va fi un examen care va arăta dacă autoritățile știu să facă față unor situații care vor pune la încercare autoritatea statului, relatează PsNews.

„România a rezistat în ultimii 30 de ani pentru că Statul nu și-a pierdut autoritatea. În fața infractorilor și interlopilor nu trebuie să existe toleranță, autoritatea Statului nu trebuie știrbită. În următoarele 90 de zile va fi un examen care va arăta dacă știm să facem fată unor situații care vor pune la mare încercare autoritatea.. De asemenea, să fie clar și direct, toți cei care fac abuzuri din partea Poliției și Jandarmeriei trebuie la rândul or să plătească. De ce? Simplu, pentru că compromite imaginea colegilor. Vin vremuri grele. Nu e de joaca” , a spus Rareș Bogdan.

Toleranța nu trebuie să existe pentru infractori – de ce a ajuns la această concluzie Rareș Bogdan

Poliția, Jandarmeria și luptători SAS au intervenit în forță, duminică seară, în cartierul bucureștean Rahova, în timpul unei petreceri. Oamenii legii au tras focuri de avertisment și au reținut mai multe persoane, cinci dintre acestea fiind arestate luni.

Înainte, însă, de intervenția Poliției, în Rahova, indivizii care organizau petrecerea au transmis live pe Facebook de la „eveniment”.

„Să vină poliția, să mor io că îi răstorn”

„Revoluție!”

„Să vină militarii! Să vină Iohannis!”

„Să-nnebunesc dacă nu vine jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm./ Marș, dă-i în p**a mea de aici, vărule!” urlau pe manele indivizii ieșiți în stradă.

Poliţiştii şi jandarmii din județul Braşov au intervenit, duminică, și în municipiul Săcele, în cartierul Gârcin de la periferia orașului, cartier locuit de romi. Zeci de persoane s-au bătut, cu bâte și lopeți, iar 18 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri.

Tot duminică seara, un scandal a izbucnit în cartierul Mimiu din Ploiești. Reprezentanții Poliției Prahova spun că intervin în urma unui apel la 112 care prin care s-a sesizat un conflict pe stradă. Mai multe echipaje de poliție au fost direcționate în zonă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *