Traian Berbeceanu ar putea fi noul prefect al Capitalei.
Traian Berbeceanu ar putea fi noul prefect al Capitalei.

Traian Berbeceanu ar putea fi noul prefect al Capitalei. Actualul consilier al ministrului de interne Marcel Vela, l-ar putea înlocui pe prefectul Gheorghe Cojanu, după gafa acestuia din weekend când a declarat că nu cunoaște numărul de îmbolnăviri din București.

Etapa premergătoare a propuneri lui Berbeceanu este numirea acestuia ca funcționar public, potrivit prevederilor legale în vigoare. Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, au declarat surse politice, potrivit publicației Știri pe Surse

Numirea în funcția de prefect poate fi făcută de premierul Ludovic Orban, o dată ce Berbeceanu face parte din corpul funcționarilor publici.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, luni, că la nivelul MAI a dispus „o evaluare a activităţii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului”.

O şedinţă a Executivului cu acest subiect pe ordinea de zi ar putea avea loc joi, potrivit unor surse guvernamentale.

Premierul a declarat, luni, că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a declarat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Luni, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti s-a reunit pentru a adopta măsuri, având în vedere că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile era 3.19 cazuri la mia de locuitori.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *