Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședintele PNL a declarat, la GÂNDUL LIVE, că prefectul Capitalei trebuia să plece imediat după gafa cu „mersul la cumpărături”, fără să aștepte să fie demis.

„Am vorbit cu Ludovic despre prefect, era la a treia recidivă. I-am solicitat să-l demită din funcție,aduce grave prejudicii guvernului.În cazul acestui om, care a avut și celebra afirmație cu scenariul carantinării unor cartiere, era depășit de această funcție. Iar declarația cu privire la faptul că era la cumpărături, fără să știe numărul de infectări… Trebuia să plece imediat, a declarat Rareș Bogdan la GÂNDUL LIVE.

Rareș Bogdan: „Bani vor fi pentru 500.000 de tablete”

„Au fost licitate 83.000 tablete, erau necesare copiilor din România, undeva la 340.000. Bani vor fi pentru 500.000 de tablete, ar trebui rezolvată problema legislativă. Dacă noi licităm și se trezesc două firme că se trezesc să conteste licitația, nu am făcut nimic. Bani sunt.

Aici nu ne gândim la copiii noștri, cei care își permit, în astfel de situații, cum e România astăzi, trebuie să existe solidaritate, trebuie să ne gândim și la cei care nu își permit, să îi sprijinim. Pentru ei trebuie să asigure aceste tablete. Nu copilului nostru. Azi, guvernul nostru, peste 4 ani, Dumnezeu știe. Copilul trebuie să aibă aceeași șansă de a învăța”, a  mai declarat Rareș Bogdan.

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, că prefectul Capitalei a avut o atitudine inaceptabilă, care nu poate rămâne fără urmări, după ce nu putut spune care este rata de infectare în București, recunoscând că „a fost la cumpărături”.

„Deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus că atitudinea prefectului Capitalei nu poate rămâne fără urmări.

„Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a mai spus Iohannis.

Leave a comment

Lasă un răspuns