Gabriela Firea ne anunță că tramvaiele și autobuzele vor avea bandă unică. Primarul Capitalei este mândră de realizările din ultima perioadă.

„Proiect unic in tara inaugurat azi! Banda unica pe linia de tramvai. O noua masura pentru fluidizarea traficului din Capitala: autobuzele pot circula pe linia de tramvai. Ajung mai rapid la destinatie si elibereaza zona de carosabil. Incepand de astazi, 1 iulie, cand intra in vigoare noul Cod Rutier. Cu modificarile propuse de noi, lansam un proiect pe care ni-l dorim de ani de zile: autobuzele pot circula pe liniile de tramvai. La fel cum se intampla in multe Capitale din Europa, de exemplu Bruxelles.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul capitalei (PSD) explică ce prevede acest proiect nou. „Într-o prima etapa, autobuzele de pe 3 linii intens circulate si cu un flux mare de calatori, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu isi vor modifica traseul. Ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizand si statiile acestora. Avantajele sunt notabile. Timpul de calatorie se reduce cu 30%, la orele de varf, conform probelor efectuate de STB pe traseu.”, adaugă Firea.

După sesizările bucureștenilor, Gabriela Firea aduce în vedere problema traficului. „Aceasta masura contribuie si la fluidizarea traficului rutier. Iar calatorii pot schimba mijloacele de transport mult mai usor, statiile fiind comune. Mai mult decat atat, in functie de rezultate, etapizat, vom extinde acest proiect si pe alte 6 linii, acolo unde trama stradala va permite.”, încheie primarul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *