Transportul public din București
Transportul public din Capitală este, oficial, și pe hărțile Google, începând de astăzi, a anunțat primarul general al Bucureștiului.
Astfel, oricine folosește Google Maps pentru a vedea cum poate ajunge dintr-un loc în altul cu transportul public din Capitală va primi informațiile dorite integrate în această aplicație.
Pe Google Maps au fost încărcate variantele de transport public pentru toată regiunea București – Ilfov. Sunt incluse rutele STB, STV, dar și celespre Chitila și Buftea. În aplicație este afișat și programul metroului și al trenurilor care circulă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni.
Datele pentru transportul public la suprafață sunt preluate automat de pe serverele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).
În prezent, într-o primă etapă, este afișată planificarea curselor, a precizat Nicușor Dan. Ulterior, va fi afișată, în timp real, funcționarea mijloacelor de transport public.  Astfel, bucureștenii își vor putea planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil.
Anunțul făcut de primarul Capitalei a stârnit un val de comentarii nu tocmai prietenoase. Iată câteva dintre reacțiile bucureștenilor:
„Daca autobuzele ar respecta orarul ar fi si mai bine”.
„Pe b-dul Timisoara circula aceleasi tramvaie cu care eu ma plimbam acu’ 35 de ani!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *