Ucraina este „fără de Dumnezeu” și „sălbatică” transmite diplomația rusă
Ucraina este „fără de Dumnezeu” și „sălbatică” transmite diplomația rusă

Ucraina este „fără de Dumnezeu” și „sălbatică” consideră reprezentanta ministerului rus de externe. Reacția agresivă a Moscovei a venit după un raid al serviciilor de informații ucrainene într-o mânăstire din Kiev, unde bănuiau că se ascund agenți ruși.

Maria Zaharova acuză Ucraina că e o țară „fără Dumnezeu”, „sălbatică” și „imorală”, transmite Reuters, agenție citată de B1TV.

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) și poliția au efectuat un raid, marți dimineață, la complexul Lavra Pecerska din Kiev, o mănăstire veche de 1.000 de ani, ca parte din operațiunile pentru a contracara presupuse „activități subversive ale serviciilor speciale ruse”.

Lăcașul de cult este parte a patrimoniului cultural ucrainean și găzduiește aripa pro-rusă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, fiind suspectat de SBU că ar putea deveni un „centru al lumii ruse”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că nu există nicio justificare pentru raid și a comparat „regimul de la Kiev” cu Bacchus, zeul roman al vinului, al cărui nume este adesea asociat în limba rusă cu haosul imoral și desfrâul.

Asta e doar un fel de Bacchanalia (sărbătoare antică închinată zeului Bacchus, n.r.) complet lipsită de Dumnezeu. Nu există nicio justificare sau explicație pentru acest lucru. Și nu poate exista”, a declarat Zaharova, la postul de radio Sputnik.

Asta este o altă parte din acțiunile absolut imorale și sălbatice ale regimului de la Kiev”, și-a continuat discursul reprezentata diplomației ruse.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *