Ucrainenii refuză negocierile de pace, pretinde Vladimir Putin, care afirmă că poziția lui cu privire la acest aspect rămâne „neschimbată”. „Cum putem discuta acum despre posibile acorduri dacă partea (ucraineană – n.r.) nici măcar nu este dispusă să discute cu noi?” s-a întrebat retoric președintele Rusiei.

Vladimir Putin a făcut aceste afirmații într-o conferință de presă după discuțiile trilaterale de la Soci ale liderilor Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei, potrivit agenției Interfax, preluată de B1Tv.

Vom aștepta, poate se vor îndeplini unele condiții necesare, iar bunăvoința noastră este cunoscută – nu este supusă niciunei schimbări și îndoieli”, a adăugat Putin.

Liderul de la Kremlin a adăugat că „pentru a începe oferta de negocieri, este necesar ca acestea să aibă loc, dar nu este întotdeauna recomandabil să-ți pui poziția de negociere pe masă în avans, pentru a-ți atinge obiectivele naționale”.

Uneori trebuie făcut în ultimul moment, fie prin formularea unor cereri pe care diplomații le numesc „exigente”(..) apoi să ne îndreptăm treptat spre un numitor comun care să satisfacă ambele părți” a declarat Putin.

Dar, pentru a ajunge la acorduri, trebuie să ne așezăm la masa negocierilor și să negociem. Am avut un acord la Istanbul, ei l-au luat și apoi au aruncat totul la coș. Iar acum și-au interzis singuri să vorbească cu noi despre orice”, a mai zis Putin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *