UDMR nu va semna moțiunea de cenzură pe care o pregătește PSD spune Kelemen Hunor
UDMR nu va semna moțiunea de cenzură pe care o pregătește PSD spune Kelemen Hunor

UDMR nu va semna moțiunea de cenzură pe care o pregătește PSD împotriva Guvernului, pe tema gestionării pandemiei de coronavirus. Dacă în ultimii doi ani UDMR s-a alăturat constant demersurilor de acest fel pornite de social-democrați, de data aceasta Kelemen Hunor, liderul formațiunii minoritarilor, nu a considerat oportun acest lucru.

„Nu cred că în perioadele în care sunt alte probleme. e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional în mâna Opoziţiei. Depinde de foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august. Eu atâta pot să vă spun, că noi nu vom semna o moţiune de cenzură. Asta e 100%. Mai departe, mi-e greu să spun, că în acest moment discutăm doar teoretic că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri la RFI, întrebat dacă UDMR va semna moţiunea de cenzură anunţă de PSD pentru luna august, potrivit PsNews.

UDMR nu va semna moțiunea. Pe de altă parte, UDMR nu susține amânarea alegerilor locale, care însă trebuie să se desfășoare în condiții speciale, a mai spus Kelemen Hunor.

„Cu amânarea alegerilor nu vom rezolva absolut nimic, vom crea alte probleme. În acest moment, eu nu cred că amânarea alegerilor ar fi o soluţie bună pentru autorităţile locale, ci ar amâna doar până când, până unde, până anul viitor? Şi ce se va rezolva? Rămân autorităţile locale cu primari şi consilieri locali, care nu au mandatul reînnoit, nu au legitimitatea necesară pentru a munci. Eu cred că în ziua alegerilor, prin dublarea secţiilor de votare, se poate reduce riscul de îmbolnăvire şi asta ar fi soluţia pentru ziua alegerilor”, a mai spus liderul UDMR.

El a adăugat că, în cazul în care sunt amânate alegerile, atunci ar însemna că pot fi organizate de abia în luna mai sau iunie a anului viitor.

„Dacă amânăm, atunci înseamnă că undeva anul viitor în mai, în iunie, putem organiza, nu cred că pot fi organizate mai repede. Pentru că nu cunoaştem foarte-foarte multe încă despre acest virus, nu se ştie când va fi valul doi, cum va arăta valul doi, dacă va fi în primăvara anului viitor, dacă va fi în iarna care ne aşteaptă, o iarnă oricum dificilă. Deci din acest punct de vedere, nici ştiinţific nu poţi să aduci argumente că va fi mai bine peste jumătate de an, peste un an, peste cât timp, din păcate”, a conchis preşedintele Uniunii.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul