Un bac militar trimis la Galați s-a stricat la doar o zi
Un bac militar trimis la Galați s-a stricat la doar o zi Credit: MApN

Un bac militar trimis la Galați s-a stricat la doar o zi după ce a fost pus în funcțiune. Ministerul Apărării l-a trimis acolo pentru suplimentarea traficului pe frontiera cu Ucraina, însă nava a avut după doar câteva ore nevoie de reparații.

Ministerul Apărării a trimis în Galați un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane.

Acesta a început să efectueze curse sâmbătă, 11 iunie. Potrivit publicației Viața Liberă, bacul a fost reparat în noaptea de duminică spre luni, 12/13 iunie, iar marţi dimineaţă, 14 iunie, şi-a reluat cursele.

Decizia de a trimite bacul a fost luată în contextul în care războiul declanșat de ruși în Ucraina a dus la creșterea puternică a traficului la frontiere.

Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România şi Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, județul Tulcea”, a transmis Ministerul Apărării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *