cristian celea 1200x675 1069ff6222 1

​Cristian Georgică Celea, general SRI în rezervă, fost președinte al Casei de Asigurări de Sănătate în perioada 2003-2005, numit de guvernul Adrian Năstase, și fost manager al spitalului SRI Agrippa Ionescu, este propunerea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pentru funcția de președinte interimar al CNAS, în locul lui Andrei Baciu, care a demisionat în urmă cu două zile, în urma anchetei DNA privind achiziția de vaccinuri COVID în pandemie, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Cristian Celea, consilier onorific al lui Rafila în Ministerul Sănătății

Cristian Celea a fost consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, iar în ianuarie 2023 a fost numit membru al Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.

Celea ar urma să ocupe funcția de președinte interimar al Casei până când PNL va face o propunere de președinte – conform înțelegerii din coaliție, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate este numită de PNL, iar cea a Ministerului Sănătății de PSD, arată sursele HotNews.ro.

Ulterior, după ce PNL va propune un nou președinte al Casei, Cristian Celea ar urma să rămână însă vicepreședinte al CNAS, potrivit surselor HotNews.ro.

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate este propus de Ministerul Sănătății și numit de Guvern.

Averea fabuloasă a lui Celea: 23 de terenuri, două case, 3 apartamente, 3 șalupe și pensie de aproape 45.000 de euro pe an

Potrivit celei mai recente declarații de avere, depuse în iunie anul acesta pe site-ul CNAS, Cristian Georgică Celea are o avere fabuloasă: 23 de terenuri, două case, 3 apartamente, 4 mașini și 3 șalupe.

Generalul SRI în rezervă încasează anual de la statul român o pensie în valoare de aproximativ 45.000 de euro: 214.000 RON și 9.480 RON pensie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *