Un ghețar din Alpi s-a prăbușit, iar printre morți sunt și români
Un ghețar din Alpi s-a prăbușit, iar printre morți sunt și români Credit: cnsas.it

Un ghețar din Alpi s-a prăbușit, iar printre persoanele decedate sunt și români. Șase oameni au murit, nouă sunt răniți și 16 sunt dați dispăruți în Italia. Ghețarul din Alpi s-a prăbușit din cauza temperaturilor extrem de ridicate înregistrate în această perioadă.

Bilanțul provizoriu al victimelor a fost anunțat de agenția ANSA, care îl citează pe Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă din Veneto. „Situația evoluează și este greu să spui cu certitudine ce s-a întâmplat”, a spus el, potrivit Digi24.

Patru dintre cele șase victime au fost identificate. Este vorba despre trei cetățeni italieni și un ceh. Un bărbat și o femeie sunt încă neidentificați.

Printre cei dispăruți după prăbușirea ghețarului Marmolada din Munții Dolomiți se află italieni, germani, cehi și români, potrivit sursei citate.

Cadavrele recuperate până acum au fost duse la un punct amenajat pe patinoarul orașului, unde va avea loc dimineața recunoașterea lor de către rude. La locul tragediei au ajuns o parte dintre rudele victimelor și celor dați dispăruți.

Avalanșa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheții și a pietrelor, au spus anchetatorii pentru ANSA. Printre victime ar fi și ghizi.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăți de gheață și pietre. Duminică seară, operațiunile au fost suspendate, deoarece există pericolul ca și alte bucăți din ghețar să se desprindă. Ieri, în zona în care s-a produs tragedia, temperaturile au urcat până la 10 grade Celsius.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *