Italia a declarat stare de urgență pentru a face față valului de refugiați din Ucraina. Italia se pregătește să primească numeroși refugiați ucraineni, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Comunitatea de ucraineni din Peninsulă este una numeroasă, fiind estimată la 250.000 de persoane.

Explicația acestei decizii este că guvernul italian poate lua anumite decizii și măsuri fără a mai consulta sau solicita aprobarea Parlamentului.

Italia a declarat stare de urgență din cauza numărului mare de refugiați din Ucraina, până la finalul anului, relatează B1TV.

Italia se așteaptă la un val mare de refugiați din Ucraina, în contextul invaziei Rusiei. ONU a anunțat că peste jumătate de milion de oameni au fugit din Ucraina, în ultimele zile.

Guvernul italian a pus la dispoziție 10 milioane de euro pentru organizarea taberelor de refugiați. Totodată, refugiați din Ucraina au mai sosit și în România, dar și în Polonia.

UE va acorda vize de ședere refugiaților ucraineni până la 3 ani

Oficialii europeni au declarat că UE intenționează să acorde refugiaților ucraineni drept de ședere de până la trei ani. Totodată, se va acorda ajutor statelor de la graniță pentru a face față sosirilor celor care fug din fața războiului.

Potrivit comisarului UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, aproximativ 400.000 de refugiați au intrat în Uniunea Europeană până în prezent. Țările care au granițe terestre cu Ucraina sunt România, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Comisarul UE pentru Afaceri Interne a mai declarat că UE trebuie să se pregătească pentru milioane de refugiați și că statele membre trebuie să convină asupra unei scheme de protecție pentru aceștia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *