Adrian Oros, fostul ministru al agriculturii, cere aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Adrian Oros solicită parlamentului votarea unei rezoluții în vederea aderării vecinilor noștri la UE, față de care ne leagă trecutul istoric.

„Trebuie să cerem acum Comisiei Europene începerea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova. Parlamentul României trebuie să voteze urgent o rezoluție în acest sens!” a transmis Adrian Oros printr-o postare pe contul de Facebook.

Fost membru al PNL, Adrian Oros a demisionat din partid în octombrie 2021 și s-a alăturat Forței Dreptei. În plină criză COVID, el a explicat că a luat decizia de a se retrage din grupul parlamentar al PNL deoarece partidul s-a transformat „în cel mai detestat și izolat partid”, în doar câteva săptămâni.

Adrian Oros, fostul ministru al agriculturii, cere aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În calitate de lider al „Forței Dreptei”, Oros a cerut aderarea rapidă a Moldovei la structurile europene, în condițiile în care ocupanții ruși care au invadat Ucraina se află la doar câteva zeci de kilometri de graniță.

Republica Moldova are nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor, indiferent de opțiunile politice. Mai ales în aceste vremuri tulburi.

În aceste zile grele, trebuie să fim recunoscători fraților noștri din Republica Moldova, care, cu o generozitate incredibilă, i-au primit pe zecile de mii de refugiați ucrainieni. În cazul lor, vorbim de un gest de un mare curaj: armata rusă de ocupație se află la aproximativ câteva zeci de kilometri de Chișinău, nu doar în Transnistria, ci și în Tighina lui Ștefan cel Mare.

Republica Moldova are nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor, fără nici o deosebire politică. În timpuri grele, trebuie să fim uniți. De aceea, cu doar câteva zile înainte de aniversarea Unirii Basarabiei cu Regatul României, vă rog să votăm cu toții o rezoluție prin care Parlamentul României să ceară Comisiei Europene să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova. Deja, președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, a anunțat că Ucraina are deschisă calea spre aderare. Este datoria noastră, a românilor, să deschidem această cale și pentru frații noștri din Republica Moldovaa mai spus Adrian Oros.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *