Preşedintele rus Vladimir Putin este prost informat despre desfăşurarea războiului în Ucraina, deoarece consilierii săi se tem să-i dezvăluie amploarea pierderilor militare şi economice suferite de Rusia, a declarat miercuri un înalt oficial american.

„Credem că Putin este prost informat de către consilierii lui despre cât de rău se descurcă armata rusă și despre cât de tare este lovită economia Rusiei de sancțiuni, pentru că principalilor să consilieri le este prea frică să-i spună adevărul”, a declarat oficialul citat de CNN.

Oficialul a asigurat că își bazează afirmaţiile pe informaţii americane declasificate.

„Putin nu ştia nici măcar că armata sa folosea şi pierdea recruţi în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informaţii fiabile care îi parvin preşedintelui rus”, a mai declarat oficialul.

Potrivit acestuia, informațiile deținute de SUA indică faptul că Putin a devenit conștient că este dezinformat, ceea ce a condus la o ruptură între el și principalii oficiali ai armatei.

„Avem informații că Putin și-a dat seama că este dezinformat de șefii armatei. Acum există o tensiune permanentă între Putin și (Ministerul Apărării), izvorând din lipsa de înceredere a lui Putin în șefii Apărării”, a spus oficialul.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *