ucrainaaaaa

Victoria Zeynep Gunesh, o înotătoare de origine ucraineană, a publicat o fotografie pe conturile sale de socializare o fotografie în timp ce calcă în picioare steagul Rusiei.

Înotătoarea a postat o poză cu ea în timp ce calcă în picioare steagul Rusiei, în semn de protest pentru invazia începută asupra Ucrainei pe 24 februarie. Dmitri Shvishev, ministrul rus al Sportului, a condamnat ferm gestul și cere sancțiuni dure.

„Este cu adevărat dezgustător. Aș dori să cred că Federația Internațională de Înot, precum și alte organizații relevante vor pedepsi înotătorii care prezintă un astfel de comportament. Sportivii noștri au fost pedepsiți pentru atitudinile lor. Vrem să existe aceeași unitate de măsură, indiferent de țara pe care o reprezintă sportivul care greșește”, a susţinut Shvishev.

Victoria Zeynep Gunesh, care a participat sub steagul Turciei la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo, a fost nevoită să fugă din Crimeea în 2014, atunci când Federația Rusă a anexat ilegal teritoriul. Ulterior, înotătoarea a plecat în Turcia, țara care i-a dat actuala naționalitate.

9c01de4c 9923 408a 852d 492f19844572

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *