Un primar din Vaslui e supărat pe avioanele care trec pe deasupra satului
Un primar din Vaslui e supărat pe avioanele care trec pe deasupra satului

Un primar din Vaslui e supărat pe avioanele care trec pe deasupra satului, convins fiind că alungă norii de ploaie. Mai mult, erau să-i doboare și stâlpii de electricitate, susține Mihai Moraru, edilul din localitatea Ștefan cel Mare.

Ori că stau la bază, ori că umblă pe sus, același salariu iau”, crede primarul Mihai Moraru.

E rușinos din partea lor, la vremurile astea cât de grele sunt, tot se plânge statul român că nu are bani de multe alte cheltuieli, să apară pe raza comunei noastre, de trei zile, în fiecare după-amiază, câte trei-patru avioane care se învârt deasupra comunei noastre. Urât. Adică sfidează buzunarul românilor, nu numai a locuitorilor din comună”, a declarat Mihai Moraru, citat de B1TV.

Primarul susține că avioanele puteau să-i doboare stâlpii de electricitate din comună și că au alungat ploaia.

Alaltăieri se porniseră niște nori și spre comuna noastră, s-au învârtit jumătate de oră patru aeronave încât i-au răspândit imediat. Întrebarea mea este: nesimțirea nu are limită? Acest comandant care își trimite acele avioane până la Ștefan cel Mare? Ce, avem noi ceva de ascuns aici? Avem o zonă de inspecție a lor și nu știm noi? Survolează doar deasupra comunei și doar în același loc”, a continuat edilul.

Primarul vasluian a cerut explicații Ministerului Apărării privind trimiterea aeronavelor militare deasupra comunei pe care o conduce.

Am cerut la biroul de presă al MApN să-mi dea un răspuns oficial din partea ministerului, cine îi trimite aici? Am întrebat și aștept un răspuns din partea Ministerului Apărării. Eu mă gândesc că la vremurile astea, de consumă ei atât de mult combustibil, înseamnă că au rezerve foarte mari, și atunci să nu se mai plângă statul român că nu are bani de una sau de alta. Și sunt avioane care merg pe sus și pot cădea oricând, având în vedere că ne uităm la televizor cum în alte părți s-a întâmplat lucrul ăsta.

Nu e mai bine să stea acolo unde stau, că ori că stau jos la bază, ori că umblă pe sus, tot salariul acela îl iau. Dar în schimb mai fac o economie că nu mai uzează acele motoare și nu mai consumă atâta combustibil. Doar la parada lor pe mare, la Ziua Aviației, vezi așa ceva”, a mai spus primarul din Ștefan cel Mare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *