Un val de decese se va produce la toamnă, o dată cu cel de-al patrulea val al pandemiei. Este prognoza sumbră a medicului Alexandru Rafila, în prezent deputat PSD. Singura modalitate de a evita o tragedie de proporții este vaccinarea, afirmă medicul devenit politician.

Deputatul PSD spune că în toamnă, România ar putea înregistra mai multe infectări și decese.

Deci, probabil că o creștere a interesului pentru vaccinare va fi în lunile septembrie și octombrie, dacă în acea perioadă se va înregistra un număr mai mare de cazuri, un așa-zis val al patrulea, sigur, nu de o amplitudine și cu consecințe ca la ultimul, dar, părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese”, a declarat Rafila la Antena 3.

Nu cred că vaccinarea va reuși să progreseze cu un procent mai mare de 20-30% în toamnă”, consideră, pesimist, Alexandru Rafila.

Val de decese, la toamnă. Rafila nu-și pune mari speranțe în progresul campaniei de vaccinare.

„În toamnă însă, având în vedere și circulația intensă a persoanelor din această vară, vor exista cu siguranță și modificări ale situației epidemiologice, iar vaccinarea, care acum nu are încă 5 milioane de persoane, nu cred că va reuși să progreseze cu un procent mai mare de 20-30% față de evaluarea actuală“, a mai precizat medicul pentru sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *