Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut pentru violarea unei minore
Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut pentru violarea unei minore

Primarul acuzat de viol a fost pus în libertate, în urma deciziei procurorului de caz. Aceeași decizie a fost luată și în cazul celorlalți doi bărbați care sunt acuzați, alături de primarul Ștefan Ionel Robert, că ar fi violat o fată de 12 ani în urmă cu patru ani. Ulterior, copila a născut la maternitatea Polizu din București.

Procurorul de caz a decis revocarea măsurii luate de polițiști, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Buftea.

Dosarul cu acuzațiile de viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor a fost trimis, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Procurorul de caz a decis revocarea ordonanțelor de reținere, potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Județeană Buftea, citat de Digi24.

Ca urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii.

Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate.

Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate”, a transmis Poliția Județeană Buftea.

Primarul acuzat de viol este bănuit că împreună cu alți bărbați ar fi violat o minoră de 12 ani, iar în urma agresiunii a rămas însărcinată și a născut un copil. Joi seară, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au reținut pe primar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, alături de alte două persoane.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.