Urmează o majorare istorică a taxelor în România, cea mai mare de după Revoluție, atrage atenția USR-istul Claudiu Năsui.

Guvernul pregătește o majorare a taxelor cu un impact estimat de 16.4 miliarde de lei în cursul anului 2023, ceea ce depășește nivelul celei mai semnificative majorări fiscale din istoria recentă a României cu 3.1 miliarde de lei.

USR a comparat această posibilă creștere a taxelor cu guvernarea precedentă a lui Traian Băsescu și Emil Boc, care a inclus o majorare substanțială a taxelor, inclusiv creșterea cotei standard de TVA de la 19% la 24%. Impactul oficial al acelei majorări, ajustat pentru inflație, a fost de 13.3 miliarde de lei în valoarea leilor de astăzi, transmite B1TV.

Această propunere de majorare a taxelor a generat o dezbatere intensă și îngrijorarea opiniei publice.

Vom suferi cea mai mare creștere de taxe din istoria României post revoluție.

Ultimul moment de mare creștere a taxării a fost în perioada guvernării Băsescu-Boc. Când guvernul a crescut masiv numeroase taxe prin OUG, printre care și cota standard de TVA de la 19% la 24%. Am căutat impactul oficial de atunci, și actualizat pentru inflație, este de 13.3 miliarde de lei.

Practic în 2010, guvernul Băsescu-Boc a crescut masiv taxele cu 13.3 miliarde de lei (la valoarea leilor de azi).

Acum, în anul de grație 2023, guvernul Iohannis-Ciolacu vine din nou să crească taxele, cu un impact oficial de 16.4 miliarde de lei.

Creșterea pe care se pregătesc să o facă acum este mai mare cu 3.1 miliarde de lei decât ultima cea mai mare creștere de taxe din istoria (post revoluție) a României!!!

Asta de la oameni care se jurau la începutul anului că nu cresc taxele” a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *